Evas Paley cafe Göteborg fika

Paleys historia

Paleys startades i september 1945 av Ari och Marianne Paley. Ari var född i Ryssland och Marianne i Ungern. Paret Paley drev sitt konditori i många år och på sextiotalet togs verksamheten över av ägaren till Petterssons konditori på Avenyn. Den tredje ägaren blev bagare Peter Lillhage. Han drev verksamheten fram till 1991, då den köptes av Eva Olsson, som 1985 hade startat Fröken Olssons Kafé. Paleys byggdes om, fick ett eget bageri och blev Evas Paley. Redan från början har Paley lockat alla olika typer av besökare. Än idag går alla på Paley, det är vi väldigt stolta över. Vi vill att alla känner sig välkomna hos oss.   

I februari 2013 stängde vi Paley för en omfattande ombyggnad, 20 april slog vi upp portarna för nya Evas Paley. Vi har fått ett fantastisk mottagande av både nya och gamla gäster. Vi har tagit tillvara på den gamla charmen i fastigheten och hittat mycket inspiration från 20-, 30- och 40-talet.  Till vår hjälp har vi haft David Gölén, arkitekt och designer.

Vi har låtit renovera alla våra gamla kristallkronor och tillverkat tidsenliga lampor hos ett glasbruk i Småland. Vi har tillverkat sköna fåtöljer som vi klätt med mjuk sammet så att du ska vilja sitta länge hos oss. Kaffet får du i vårt nya fina porslin som är dekorerat av Ellen Siesjö, som även hjälpt oss med alla vackra mönster på blästrade speglar, skyltar och trä- och smidesdetaljer.

Men nu berättar vi inte mer. Paley gör sig bäst i verkligheten, varmt välkomna till oss!