Välkommen till

Fröken Olsson

Frukost

Måndag till fredag serverar vi olika frukostpaket allt från vår populära cheddamacka till pannkakor.

Varje helg så dukar vi upp en underbar frukostbuffé. Den serveras mellan 9:00-12:00 och kostar 98kr.

Lunch

Varje dag så serverar vi vår poplulära soppbuffé. Det finns alltid två olika soppar att välja med. Till det så ingår nybakt surdegsbröd och en stor salladsbuffé. Lunchen serveras till klockan 15:00 och kostar 98 kr

Eget bageri

Vi har ett eget bageri som vi är väldigt stolta över. Där bakar vi alla våra bröd och bakverk, sju dagar i veckan. Vi bakar alltid från grunden och med fina råvaror, det hoppas vi att du känner när du fikar hos oss!

Afternoon Tea

Varje Torsdag klockan 16:00 dukar vi upp en stor afternoon tea. Nybakata sconse, surdegsbröd, bakverk mm.

Jobba hos oss

Vill du bli grym på kaffe och älskar service? Då tycker vi att du ska söka till oss. Gå in på https://condeco.weselect.com/ och sök idag

Om Froken Olssons

Fröken Olssons Kafé startades 1985 av Eva Olsson, som fortfarande äger och driver kaféet. Eva lagade då all mat själv och bakade alla kladdiga chokladkakor och citron-marängpajer och andra goda bakverk.
Fröken Olssons Kafé var 1985 det första kaféet i Göteborg som inte var arbetarkafé eller konditori. Fröken Olssons blev snabbt en populär mötesplats för många göteborgare som tyckte om den mysiga miljön. Eva träffar än idag par som hade sin första dejt på Fröken Olssons Kafé.

För att mysa till det, med begränsad budget, tog Eva dit sina avlutade möbler och tavlor som hon hade hemma. Under en semesterresa i New Mexico hittade Eva det vackra kaklet, som idag skapar en stor del av känslan i Fröken Olssons inredning. Eva skeppade med båt i omgångar sex ton kakel från den lilla butiken. Vi får dagligen frågor om vart det vackra kaklet kommer ifrån, nu vet ni det.

Redan från början hade vi kö ut på gatan med göteborgare som ville äta våra goda sallader och pajer till lunch. Menyn har uppdaterats flera gånger sedan dess, och fortfarande är Fröken Olssons det självklara lunchvalet för många göteborgare.

På invigningsfesten 1985, dagen innan den stora öppningen, fick Eva en present av en väninna. Ett recept på en kladdig chokladkaka. Eva skyndade sig att baka den till öppningen och än idag är den ett av våra populäraste bakverk. Andra favoriter är våra goda bärpajer och våra muffins som finns i många smakvarianter. Det enda av alla våra recept som är hemligt är muffinsreceptet. Det behåller vi för oss själva.

Evas önskan är att det ska vara lite extra mysigt att komma till Fröken Olssons och att du som gäst ska känna att du kan sitta och mysa hos oss så länge du vill.

Varmt välkommen till oss på Fröken Olssons!

Öppettider

Mån – Sön 9:00-20:00

Telefon

031-138193
0766-493422

Address

Östra Larmgatan 14, 411 07 Göteborg