Välkommen till Fröken Olsson

Om Fröken Olsson

Fröken Olssons Kafé startades 1985 av Eva Olsson, som fortfarande äger och driver kaféet. Eva lagade då all mat själv och bakade alla kladdiga chokladkakor och citron-marängpajer och andra goda bakverk.

Fröken Olssons Kafé var 1985 det första kaféet i Göteborg som inte var arbetarkafé eller konditori. Fröken Olssons blev snabbt en populär mötesplats för många göteborgare som tyckte om den mysiga miljön. Eva träffar än idag par som hade sin första dejt på Fröken Olssons Kafé.

Vår meny

Frukost

På helgerna dukar vi upp vår stora frukostbuffé. På lördagar och söndagar mellan klockan 9-12 kan du njuta av härligt hembakat bröd, kokta ägg, smoothie, yoghurt, tre sorters hemrostad müsli, goda ostar, skinka, grönsaker, hemkokta marmelader, småkakor och mycket annat gott. Perfekt start på helgen!Varm dryck och smoothie ingår.

Vårt kaffe

Vi har eget kaffe som levereras av lokalt rosteri. Vi är mycket noga med kvalitén på vårt kaffe, hela vägen från böna till färdig kopp. Allt vårt kaffe är Fairtrade-märkt och ekologiskt. Har du några speciella önskemål om ditt kaffe så säg bara till så fixar vi det!

.

Eget bagarie

Vi har ett eget bageri som vi är väldigt stolta över. Där bakar vi alla våra bröd och bakverk, sju dagar i veckan. Vi bakar alltid från grunden och med fina råvaror, det hoppas vi att du känner när du fikar hos oss!:

Lunch

Vardagar mellan kl. 11-14 serverar vi lunch. Då kan du välja på flera varma rätter och så bjuder vi på hälsobuffé och kaffe eller te på maten. Till maten ingår alltid stenugnsbakat surdegsbröd med smör och vår hemmagjorda hummus.

Maten

Vi serverar varm mat varje dag från klockan 11 till stängning. Vi lagar all vår mat själva, helt utan halvfabrikat. Vi varierar menyn efter säsong, men har alltid ett urval av goda sallader, varma paninis, pajer, matiga mackor och lasagne. En stående favorit är vår kycklinggryta med grädde och portvin. Hos oss hittar du gott om vegetariska alternativ och alternativ för dig som inte t.ex. tål mjölk eller gluten.

Jobba hos oss

Brinner du för Service och vill bli grym på kaffe? Hos oss får du en utbildning inom kaffe och service. Vi har tre steg inom kaffe. Barista Senior Barista och Master Barista.

Gallery

Öppettider

Mån – Sön : 9:00 – 20:00

Telephone

(262) 359-2362

Address

1234 Divi St. #1000
San Francisco, CA 94623

Email

info@divicatering.com